Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753
Braga 4-1 Fenerbahçe

Braga 4-1 Fenerbahçe

STAT: Municipal
HAKEM: Ivan Bebek
BRAGA: Matheus, Boly, Andre Pinto, Goiano, Baiano, Vukcevic, Mauro, Rafa Silva, Josue, Ahmed Hassan, Stoiljkovic.
TEKNİK DİREKTÖR: P. Fonseca
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas, Luis Nani, Alper Potuk, Robin van Persie.
TEKNİK DİREKTÖR: V. Pereira

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Portekiz ekibi Braga'nın konuğu oldu.
 

Karşılaşma 4-1 Braga galibiyetiyle sonuçlandı.

 

90+6' Volkan Şen ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

 

90+3' Volkan Şen sarı kart gördü.

 

90' Karşılaşmaya 6 dakika ilave edildi.

 

87' Alper Potuk rakibiyle girdiği pozisyon sonrası gördüğü direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

 

86' Sağdan Şener'in ortasında Fernandao'dan önce savunma kafa vuruşuyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

 

83' Braga atağında sağ kanattan ceza alanına giren Rafa Siva'nın vuruşu ağlarımıza gitti: 4-1.

 

79' Caner Erkin sarı kart gördü.

 

78' Robin van Persie oyundan çıktı, Fernandao oyuna girdi.

 

74' Braga atağında soldan gelen ortayı Santos kafayla indirdi, Stoiljkovic'in sağ çaprazdan yaptığı vuruş ağlarımızla buluştu: 3-1.

 

73' Diego Ribas oyundan çıktı, Michal Kadlec oyuna dahil oldu.

 

72' Luis Nani oyundan çıktı, Volkan Şen oyuna dahil oldu.

 

69' Josue'nin kullandığı penaltı vuruşunda sağına giden topu Volkan kurtaramadı ve top ağlarımıza gitti: 2-1.

 

67' Volkan Demirel sarı kart gördü.

 

66' Ceza alanı içinde Braga'nın şutu Mehmet Topal'ın eline çarptı. Hakem Mehmet Topal'a ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi.

 

66' Hakem penaltı noktasını gösterdi.

 

65' Fenerbahçemiz Şener'le hızlı çıktı. Topla buluşan Nani ceza alanı dışı sağ çaprazında önünü boşalttı ve şutunu çekti, top az farkla auta çıktı.

 

61' Fenerbahçemiz kontra atakla ileri çıktı. Ceza alanı içinde topla buluşan Alper'in vuruşu savunmaya çarptı ve kornere çıktı. 

 

59' Sağ kanattan nani'nin kullandığı korner vuruşunda Bruno Alves'in kafa vuruşu savunmadan sekti ve kornere çıktı. Pozisyonun devamında kullanılan korner vuruşunu savunma uzaklaştırdı.

 

51' Şener sağ kanattan ceza alanına girdi ancak topu kaptırdı.

 

47' Sağ kanattan Şener'in ortasını ceza alanı içinde savunma kesti.

 

46' İkinci yarı başladı... Haydi Fenerbahçe.....

 

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

 

45+2 GOOOOOOOLLLLL... GOOOOOLLLLL... GOOOOOOLLLL.. Alper Potuk! Sol kanattan Nani'nin ortasında Robin van Persie kafa vuruşunu yaptı, arkaya seken topa gelişine vuran Alper Potuk topu ağlara gönderdi: 1-1.

 

45' İlk yarıya 3 dakika ilave edildi.

 

45' Hırvat hakem Ivan Bebek, itirazları nedeniyle Teknik Direktörümüz Vitor Pereira'yı da tribüne gönderdi.

 

44' Şener'in kullandığı taç atışının yerinden kullanılmadığını belirten hakem taç atışını Braga'ya verdi. Pozisyona itiraz eden Josef de Souza sarı kart gördü.

 

43' Sağ kanatta rakibinden sıyrılan Şener ceza alanına ortaladı. Ön direkteki Alper vurmak isterken savunma pozisyonunu bozdu ve top auta çıktı.

 

32' Nani'nin uzun pasında Robin van Persie hareketlendi ve kafayla indirdi ancak savunma ayak koydu.

 

31' Robin van Persie sarı kart gördü.

 

31' Josef de Souza'nın uzun pasında hareketlenen Robin van Persie kontrol etti ve topla ilerlemeye başladı ancak hakem elle oynama kararı verdi.

 

28' Sol kanattan Caner'in kullandığı köşe vuıruşunda kafalardan seken top ceza alanı dışındaki Nani'ye geldi. Portekizli oyuncunun vuruşunda top tekrar kornere çıktı.

 

27' Diego'nun ceza alanı dışından yaptığı sert vuruş savunmaya çarpıp kornere çıktı.

 

24' Sağ kanattan Şener'in kafayla ceza alanına çevirdiği topu Robin van Persie kontrol etmek istedi ancak hakem elle oynama kararı verdi.

 

22' Sol kanattan Alper'in yaptığı ortada defansa çarpan topu kaleci kontrol etti.

 

17' Sol köşeden Caner'in kullandığı korner vuruşunda ön direkteki Robin van Persie'nin kafa vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.

 

17' Sol kanattan Caner'in ortasında müsait durumdaki Nani'den önce savunma topu kornere gönderdi.

 

13' Caner Erkin sol kanatta topla buluştu ancak ofsayt bayrağı kalktı.

 

11' Braga atağında orta alandan Nikola Vukcevic'in ara pasında savunma arkasına sarkan Ahmed Hassan'ın açısını Volkan kapatmaya çalışsada plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

 

9' Mehmet Topal sarı kart gördü.

 

4' Alper'in ara pasında topla buluşan Robin van Persie ceza alanı içi sağ çaprazından vuruşunu yaptı, top ağlarla buluştu ancak öncesinde hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

 

3' Simon Kjaer'in uzun pasında ceza alanı önündeki Robin van Persie hareketlendi, vuruşunu yaptı ancak savunma izin vermedi.

 

1' Sol çaprazdan ceza alanına giren Alper'in vuruşu savunmayada çarpıp üst ağlarda kaldı.

 

1' Maç başladı, Başarılar Fenerbahçemiz...

 

-Oyuncular yeniden sahada...

 

-Isınma hareketlerinin ardından oyuncular soyunma odasına gitti. 

 

-Maç öncesinde iki takımda sahada ısınma hareketlerini sürdürüyor.

 
Fenerbahçemiz, alacağı tüm galibiyet ve beraberliklerde tur atlayan taraf olacak. 2-1, 3-2, 4-3 gibi gollü mağlubiyetlerde de deplasman golü kuralı nedeniyle Takımımız, adını çeyrek finale yazdıracak. 2 farklı mağlubiyette ise ekibimiz Avrupa’ya veda edecek. 1-0'lık Braga galibiyetinde ise 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. 120 dakika da tek gollü Braga üstünlüğüyle sona ererse çeyrek finale yükselecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.
 
Braga karşısında bu sezon Avrupa'daki 14. sınavını verecek olan Profesyonel Futbol Takımımız, 8 maçtır mağlubiyet yüzü görmüyor. Ekibimiz bu sezon Avrupa'da oynadığı 13 maçta, 6 galibiyet, 5 beraberlikle ve 2 de yenilgi aldı. Son yenilgisini grup maçlarının ilk haftasında karşılaştığı Norveç ekibi Molde karşısında alan Fenerbahçemiz, kalan 8 maçtan dörder galibiyet ve beraberlikle ayrıldı.
 
Braga ise geçen yıl Portekiz Ligi'ni 4. sırada bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan başladı. Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen'in bulunduğu grupta 13 puanla lider olarak üst tura çıkan Braga, İsviçre'nin Sion takımını eleyerek rakibimiz oldu.
 
UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Ajax, Celtic ve Molde ile eşleşen Fenerbahçemiz, grubunu 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayarak yükseldiği Son 32 Turu’nda eşleştiği Lokomotiv Moskova’yı İstanbul’da 2-0 mağlup etti, Moskova’da ise 1-1 berabere kalarak turu geçen taraf oldu. Son 16 Turu’nda ise Portekiz’in Braga takımıyla eşleşen Fenerbahçemiz, rakibini ilk maçta Mehmet Topal’ın golüyle 1-0 mağlup ederek rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı.

PAYLAŞ

ETİKETLER
BRAGA, 4-1, FENERBAHÇE